Training en coaching

meer inzicht in de dynamieken achter het conflict

Begrijpen om stappen te zetten

Als je vast zit in een conflictsituatie en je weet niet goed hoe je hier zelf uit moet komen, kun je bij Mediacio met een conflict coach aan de slag of via een training conflict vaardigheden aanleren. Ook voor diegenen die willen leren bemiddelen in conflict in hun directe omgeving biedt Mediacio cursussen aan. Zowel individuen als organisaties worden begeleid om de dieperliggende oorzaken van conflict te ontrafelen en krijgen tools om direct aan de slag te gaan. Wij bieden coaching en training, op maat gemaakt op de context en de vraag.

Coaching en ademwerk

 • In conflict coaching gaan we kijken naar hoe je zelf in het conflict staat, welke terugkerende patronen je bij jezelf herkent en hoe je hier op een meer effectieve manier mee om kunt gaan.
 • Mediacio begeleidt ademsessies voor groepen, maar biedt ook individuele ademsessies aan en een ademcoach traject van 6 – 8 sessies.
 • Daarnaast geven we op aanvraag de workshopreeks ACT Different, waarbij je in een groep in 8 interactieve lessen leert om flexibel met obstakels om te gaan en te focussen op wat jij belangrijk vindt.

Training en analyse

 • Mediacio heeft jarenlange ervaring in het geven van trainingen, cursussen en lezingen op het gebied van conflict. We geven o.a. Conflict Management trainingen, onderhandeling en/of mediation trainingen en conflict analyse.
 • Tevens bieden we in meer complexere processen een gedegen conflictanalyse aan en adviseert Mediacio in wat er nodig is om tot positieve verandering te komen.
Bekijk het aanbodReferenties over Judith

Aanbod training en coaching

Training en advies

Voor het zelf oplossen en voorkomen van conflict ben je bij Mediacio aan het goede adres. Ik bied verschillende trainingen en advieswerk aan omtrent conflicthantering.

Ik geloof namelijk dat iedereen kan leren om op een effectievere manier met conflict of sociaal gedoe om te gaan. We hebben het alleen niet geleerd. Niet op school en vaak ook niet thuis. Terwijl je met kleine oefeningen en basiskennis al veel ergernissen kunt voorkomen. Er bestaan zoveel mooie methoden en bijbehorende theorieën die je kunnen helpen, als je er bewust van bent.

Via Mediacio bied ik heel divers opgebouwde trainingen aan. Voor elk niveau en groep aangepast op de benodigde leerstijl en voorkennis. Denk hierbij aan HR-afdelingen, zakelijke ondernemingen, banken en woningbouwcoöperaties  die met conflict of onderhandelingen te maken krijgen. Maar ook voor scholen heb ik een lesprogramma om kinderen te leren omgaan met conflicten en voor leraren om onrust tussen leerlingen in de klas of met ouders op te lossen. Je kunt niet jong genoeg beginnen.

+ Lees meer

Daarbij heeft jarenlange ervaring in binnen- en buitenland me geleerd dat er niet één bepaalde supertool of best lesprogramma bestaat, dit hangt ook af van de omgeving waarin het toegepast zal worden. Soms is het ene nodig en blijkt uiteindelijk toch de situatie om iets anders te vragen. Dan pas ik het programma in nader overleg met de betrokkenen aan.

Wat voor trainingen of advieswerk kun je zoal verwachten?

 • Onderhandelingstraining
  Hierin leer je op een interactieve manier onderhandelen. Een lesprogramma, op maat gemaakt naar jouw werk- of leefsituatie, met praktische oefeningen, achterliggende theorieën uit verschillende wetenschappelijke disciplines, meer kennis over hoe jij nou het beste onderhandelt en persoonlijke feedback tijdens het leerproces.
 • Mediation training
  Wil jij leren bemiddelen tussen mensen op je werk, je huisgenoten, vrienden of familie zodat je verdere escalatie voor kunt zijn? Deze training biedt je zowel een basis in het onderhandelen als het conflictbemiddeling. We gaan praktijkgericht aan de slag met casussen, theorie en kennis uit het veld, je kwaliteiten als bemiddelaar worden versterkt en je krijgt persoonlijke feedback.
 • Mediation en omgaan met gevoelens in de klas
  Al vanaf groep 3 is het mogelijk om kinderen bewust te laten worden van wat ruzie teweeg kan brengen. Vaak ontstaat pestgedrag uit bepaalde gevoelens of angst om buiten gesloten te worden. Het is belangrijk om kinderen bewust te maken van hoe conflict en/of pesten ontstaat en hoe je hier zelf soms onbewust aan bijdraagt. We leren de kinderen hoe om te gaan met bepaalde moeilijke gevoelens en hoe het gesprek aan te gaan om de ruzie gezamenlijk te begrijpen en op te lossen.

 

Neem hierover contact op

Conflict en Life coaching

Er kunnen verschillende redenen zijn om Mediacio in te schakelen voor Conflict of Life Coaching. Misschien zit je op dit moment in een langslepend conflict in de privé sfeer – met je (ex)partner, (stief)familie en/of vrienden. Of wellicht heb je nare ervaringen in je werk, zijn werkrelaties bekoeld en weet je niet hoe je deze weer moet herstellen.

Hoe ga je dan met dit conflict om? Ga je de ander vermijden of wil je het liefst meteen de confrontatie aangaan? Wat doet de onzekere, onprettige situatie of uitkomst met je? Wil je dat de situatie verandert maar weet je niet goed hoe? Of misschien merk je bij jezelf dat je vaker in een situatie belandt waarin de ander jou niet begrijpt en dit spanningen oproept?

+ Lees meer
Bij Mediacio gaan we in een aantal coaching gesprekken kijken hoe de situatie is ontstaan, hoe jij zelf in het in het conflict staat en op welke manieren je hier mee om zou kunnen gaan. Welke patronen zijn zichtbaar en wat kan en wil je daar mogelijk aan veranderen. Ook kunnen we er aan werken dat je je zekerder voelt om een bepaald standpunt aan te nemen ten opzichte van de ander(en).

Wil je meer weten over de aanpak, een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Neem hierover contact op

Analyse van complexe conflicten

Conflicten waarin meerdere partijen zijn betrokken zijn lastig te ontrafelen en het is moeilijk om er overzicht over te krijgen. Je hebt daarbij te maken met mensen die allerlei dingen denken, zeggen en doen in relatie tot elkaar. Je moet dan proberen het conflict te ontleden, want pas als dat is gebeurd kun je gezamenlijk stappen gaan zetten om de situatie te veranderen. Je moet hiervoor de dynamieken achter het handelen van mensen leren begrijpen.

Als je wilt dat een conflicterende situatie verandert, dan is het belangrijk dat de mensen binnen de situatie ook hun eigen handelen gaan bekijken. Zonder oordeel, gewoon hoe het is gelopen. Dit is niet makkelijk. Vaak wijst men toch met de beschuldigende vinger naar iemand anders. Maar daar los je het probleem niet mee op en je zoekt niet naar een duurzame oplossing voor de toekomst.

+ Lees meer
Er zitten verschillende lagen die blootgelegd moeten worden. Ook zijn er meestal patronen en manieren van communiceren die vaker voorkomen of relaties die onder druk staan. Een analyse moet leiden tot een advies waarbij het belangrijk is om te kijken hoe je gezamenlijk weer kunt groeien. Hoe relaties weer kunnen herstellen en de manier van communicatie versterkt kan worden.

Mediacio kan helpen zo’n analyse, van binnenuit en in samenwerking met alle partijen in het conflict, te maken.

Neem hierover contact op

De kosten op een rijtje

Mediacio biedt verschillende coaching en training diensten aan, met verschillende tarieven. Hierbij een overzicht.

Individuele coaching voor particulieren 

 • Een kosteloze telefonische kennismaking is vrijblijvend
 • Intake van 1,5 uur, waarbij we gelijk aan de slag gaan: 150 euro, excl. btw
 • Volgende sessies: 120 euro per uur, excl. btw
 • Pakket van 8 sessies, inclusief intake en inspiratie werkbladen: 1000 euro, excl. btw

ACT Different workshopreeks voor particulieren 

 • Een kosteloze telefonische kennismaking is vrijblijvend
 • Gratis introductieles
 • 8 workshops van 1,5 uur
 • In totaal 200 euro, excl. btw
 • Het is de bedoeling dat je ze alle 8 volgt, zodat er een veilig groepsgevoel ontstaat.

ACT Different workshopreeks voor bedrijven 

 • Bel voor een kennismaking, waarin we kunnen bespreken hoe ik de ACT workshopreeks voor jouw bedrijf op maat kan aanbieden
 • Workshopreeks voor 6 – 10 mensen
 • 8 workshops van 1,5 uur of in andere vorm
 • Totaalpakket voor 2500 euro, excl. btw
 • Het is de bedoeling dat de groep aan het gehele traject meedoet zodat er een veilig groepsgevoel ontstaat.

Conflict Analyse 

 • Een kosteloze kennismaking is vrijblijvend
 • Mijn tarief is 120 euro per uur, excl. btw 

Neem contact op om te vragen wat ik voor jou kan betekenen