Skip to main content

Hou jij van een uitdaging die je prikkelt om weer even stil te staan bij hoe jij de dingen doet? Die je uitdaagt om met een frisse blik naar jezelf en naar hoe jij in de wereld staat te kijken?

Doe dan mee met deze 8-daagse Nieuwjaars Challenge. Van maandag 8 t/m maandag 15 januari ontvang je elke dag een nieuwe opdracht in je mailbox die je weer even aan het denken zet over jezelf.

Durf jij het aan?

De CHALLENGE

Wat is er leuker dan een week lang elke dag een prikkelende opdracht te ontvangen die je weer dichter bij jezelf kan brengen? Waardoor je misschien op termijn wel iets gaat doen wat je nooit voor mogelijk had gehouden? Waardoor je wellicht op een andere manier in je relaties gaat staan en je bepaalde uitdagingen in 2024 net wat beter kunt handelen?

Daarom heb ik, Judith van Mediacio, deze Nieuwjaars Challenge ontwikkeld. Het is een leuke maar supereffectieve challenge. Je krijgt van mij 8 dagen lang elke ochtend een mailtje met daarin een opdracht. De opdrachten zijn niet moeilijk, kosten geen geld én leveren je wel veel op. Want als je ze uitvoert, dan zorgt het telkens voor weer een klein bewustwordingsmomentje in je dag. En een manier om stress en conflict anders te benaderen.

Je kunt het samen met een vriend(in), je partner of een familielid doen, maar net zo makkelijk in je eentje. Want echt: er is maar één iemand nodig om een frisse wind door je eigen hoofd te laten blazen! En na die 8 dagen moet je eens opletten hoeveel het je gebracht heeft. 🙂 Als je je opgeeft dan kun je vanaf 8 januari 8 dagen aan de slag met jezelf.

Ik wens jou een prikkelende nieuwe start van 2024!

Begin het jaar sprankelend 

Het nieuwe jaar is begonnen! Dan denk je al snel aan nieuwe voornemens, plannen maken met vrienden, opnieuw doelen stellen, mooie dingen realiseren. En je wenst jezelf en de mensen om je heen veel moois toe!

En wellicht heb je ook op het oude jaar teruggeblikt! Wat waren daarbij je hoogtepunten? Had je sommige dingen anders willen doen? Zag je bepaalde dromen wel of niet uitkomen? En hoe waren je relaties met de ander?

Dingen gaan niet altijd zoals we hadden gewild en elk jaar zijn er wel tegenvallers. Het is alleen belangrijk om hier op een effectieve manier mee om te gaan, op de manier dat het je brengt wat je zou willen en zodat een tegenslag je niet neer haalt. Maar soms weten we niet goed hoe dat te doen. Hoe kunnen we situaties zo omzetten in iets waardoor je groeit. En je durft te kijken naar hoe je het de volgende keer zou willen. Bij jezelf of in relatie tot die ander.

De eerste weken van het nieuwe jaar bieden een uitgelezen kans om weer eens bewust te kijken naar hoe jij dingen aanpakt. Zeker als er tijdens zo’n jaar zo nu en dan stress of conflict om de hoek komt kijken.
* Zijn er wellicht conflict patronen ingeslopen die jou op de lange termijn niet brengen wat je wilt?
* Ben je in controle over wie je wilt zijn in relatie tot de ander?
* Wil je in 2024 dingen anders doen in de relaties om je heen maar vind je dit lastig?

Meedoen is helemaal gratis. Ik wil graag inspireren en prikkelen! Zodat iedereen conflictwijs kan handelen.

Laat hieronder je gegevens achter om mee te doen!

  Wie ben ik en waarom bied ik dit aan?

  Ik ben Judith van den Boogert en werk al zo’n 20 jaar in het veld van dialoog en vredesopbouw, menselijk gedrag, communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Dit doe ik als cultureel antropoloog, coach, trainer en gecertifieerd MfN-mediator. En tevens als onafhankelijke expert in internationale dialoog en vredesopbouw, waarbij ik wereldwijd trainingen en advies geef in onderhandelings- en mediationprocessen.

  Mijn focus ligt in toenemende mate op het verdiepende trauma- en lichaamswerk dat ten grondslag ligt aan conflict. Ik heb namelijk in de praktijk gezien dat door middel van zelfreflectie en meer stilstaan bij eigen gedrag, aangeleerde patronen en je reactie op de ander, veel conflict vermeden kan worden. En dat mensen zelfs dichter bij zichzelf en in betere connectie met de ander kunnen leven. Mensen maken bewustere keuzes, waarbij ze als hoofddoel hebben om er samen beter uit te komen.

  Na al die jaren vooral in het wereldwijde conflictveld gewerkt te hebben, zie ik dat er ook in Nederland nog veel werk ligt om effectiever met conflict en sociaal gedoe om te gaan. We hebben hier wellicht geen oorlog, maar er is veel onvrede. Conflict suddert onder de oppervlakte en ik zie polarisatie ontstaan in de samenleving. Mensen weten niet meer goed hoe ze met elkaar moeilijke onderwerpen moeten bespreken.

  Maar we hebben het dan ook nooit geleerd.

  Het is mijn missie om iedereen ‘conflictwijs’ te maken: mensen helpen verbinding te creëren met zichzelf en met diegenen om hen heen, vanuit eigen kracht. Want door middel van simpele tools en meer bewustzijn bij jezelf, en daardoor gaandeweg ook die ander, hoeven ergernissen niet te escaleren in ruzies en kunnen mensen weer het gesprek met elkaar aan gaan.

  Ik vind namelijke niets mooiers dan mensen zelf in hun kracht zetten, door ze te helpen ontdekken wat ze al goed kunnen en wat ze het liefst zouden willen. En hoe ze zelf uit hun sociaal gedoe kunnen komen.

  Dat is nog niet zo gemakkelijk. Want wanneer je getriggerd wordt, kan je snel weer in oud gedrag vervallen. Waardoor je elkaar kwijtraakt in het moment en de verbinding tussen jou en de ander kan verslechteren. Precies begrijpen wat er dan tussen jou en de ander gebeurt is essentieel om het anders te gaan doen.

  In al mijn werk help ik mensen om juist die reflectie – de ‘conflict analyse’ – te doen. Of dit nou op grote schaal in een internationaal conflict is, of tussen twee mensen. Door scherp te hebben welke behoeften, gevoelens en gedrag geleid hebben tot escalatie van conflict, kunnen ook stappen gezet worden tot het verbeteren van de verstandhouding, de relatie of het stoppen van de strijd.

  Juist met behulp van eenvoudige oefeningen en een soort van stappenplan kun je heel gemakkelijk leren constructief met verschillen in mening en spanningen om te gaan.

  Deze challenge is daarom een appetizer .. voor mensen die willen proeven aan wat het is dat ik zoal aanbiedt. En om in een weekje al wat meer bewust te worden hoe ze zelf met stressvolle situaties en mogelijk conflict omgaan.

  Niets te verliezen dus .. doe mee en kijk zelf wat het je zoal oplevert.

  En mocht je geïnteresseerd zijn om meer conflictwijs te handelen in je relatie, binnen je gezin of familie, op de werkvloer of in je wijdere omgeving, ik bied de volgende mogelijkheden:

  • De online module van 8 weken, waarin je stapsgewijs jou en je omgeving in kaart brengt en vanuit hier kunt gaan handelen.
  • De 3-daagse live workshop ‘Ademend je conflict aanpakken’ waarin ik de combinatie van adem- en lichaamsbewuste oefeningen combineer met conflictwijze vaardigheden.
  • Een persoonlijke coachingstraject, wel of niet in combinatie met de methode ‘De Geluksroute’, voor minder sociaal gedoe en een gelukkiger leven.
  • Een op maat gemaakte training voor jouw team of bedrijf, zodat je obstakels niet uit de weg gaat en weer meer gaat samenwerken ipv naast elkaar werkt.
  Aanbod training en coaching