Skip to main content

Inleiding Insider Mediation

Online training voor professionals in het sociale domein


ONLINE WEBINAR

– Inleiding Insider Mediation –

(kosteloos)

Hoe kan je bewust conflict wijs handelen in je werk zonder jezelf te verliezen?

Deze leersessie is vooral gericht op professionals die in het sociale domein met verschillende stakeholders samenwerken, zoals sleutelfiguren binnen gemeenten, wijkteams en woningbouw coöperaties.

Leer meer over Insider Mediation

Overal over de wereld werken sleutelfiguren met Insider Mediation technieken. Vooral als de omgeving complex is en men met verschillende mensen, doelstellingen en belangen te maken heeft, is het belangrijk om bewust in dit sociale domein te opereren. Maar wat is insider mediation, hoe is het toepasbaar op de dagelijkse praktijk, welke rol neemt deze insider mediator aan en hoe kan ik hiermee aan de slag? En welke sterke link heeft insider mediation met strategisch omgevingsmanagement? Dit wordt allemaal besproken tijdens onze online kennissessie, zodat je laagdrempelig kunt kennismaken met het vak van insider mediation.

Voor wie is deze sessie bedoeld?

Mediacio werkt in Nederland aan meer bewustwording bij en het aanleren van meer vaardigheden om meer conflict bekwaam te kunnen handelen; ook wel conflict wijs handelen genoemd.

In wel meer dan 20 landen, vooral in conflictgebieden, heb ik sleutelfiguren opgeleid tot insider mediators. Ik geloof namelijk dat mediation technieken niet alleen bedoeld zijn voor mensen die een peperdure mediation opleiding en certificering kunnen betalen. Nee, juist de insiders, die mensen die vertrouwd worden en al midden in de maatschappij werken met allerlei partijen zouden deze vaardigheden goed kunnen gebruiken.

Mocht je dus in je werk of als vrijwilliger regelmatig vastlopen in een project, je team of buurt, dan zou deze informatie sessie je een inkijkje kunnen geven of de insider mediation training van Mediacio iets voor je is.

Wat ga je leren?

In deze halve dag gaan we in op wat mediation inhoudt en wat de rol van mediator is. Aan de hand van een aantal actuele voorbeelden gaan we bekijken hoe je je als insider kunt bewegen tussen verschillende partijen. Hoe houd je jezelf staande als je zelf een bepalende rol inneemt. Ook krijg je een mooie oefening mee om in de eigen omgeving mee aan de slag te gaan.

Wanneer?

Er zijn drie data waarop je de webinar via Zoom kunt volgen:

  • Dinsdag 5 maart, 09.30 – 12.00 uur
  • Woensdag 3 april, 14.30 – 17.00 uur
  • Maandag 15 april, 09.30 – 12.00 uur

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan voor de webinar op het dagdeel van jouw keuze. Alle drie de sessies zijn gratis en vrijblijvend.

Let op: Deze training is gratis te volgen en er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.

Dus schrijf je snel in en zet de datum alvast in je agenda!

Ik snap door de Insider Mediation training zoveel beter welke rol ik zelf inneem in mijn sociale veld en hoe ik me in het midden kan opstellen. Zodat we er samen beter uitkomen. Vooral de praktische oefeningen en templates gaan me echt verder helpen.

M. Padilla - uit de Filipijnen (vertaald uit t Engels)

"Ik voel mij hoopvol na de sessie van Judith. Insider mediation klinkt als een concrete en toegankelijke tool om iets te doen en bij te dragen aan meer verbinding in de samenleving. Voor eenieder die graag actie wil en binnen de eigen invloedssfeer iets wil betekenen. Vaardigheden die iedereen kan leren en hopelijk als een olievlek verspreid kunnen worden."

Eline Ruisendaal - deelnemer webinar Inleiding Insider Mediation

Wie ben ik?

Wat doe ik precies?

In al mijn werk help ik om onderliggende oorzaken van conflict en onrust bloot te leggen en hierover met elkaar het gesprek aan te gaan. Mijn skills als trainer en coach zet ik in door mensen – binnen bedrijven, families, in wijken en op scholen – hun sociale gedoe en de onderliggende triggers te laten doorvoelen met hulp van verschillende coaching methoden (ACT, NLP, Voice Dialogue, TA, ademwerk, focusing en andere). Zo komen mensen weer in hun kracht te staan om zelf naar oplossingen toe te werken.

Dat betekent dat ik in de volledige Insider Mediation training ook altijd onderdelen van bovengenoemde methoden meeneem, zodat men op een holistische manier leert kijken en werken met zichzelf en de mensen om zich heen.

Mijn naam is Judith van den Boogert en ik ben een conflict resolutie professional met 20 jaar ervaring in meer dan 25 landen, ter ondersteuning van groepen die vastzitten in (dodelijke) conflict situaties. Wereldwijd heb ik voor o.a. Instituut Clingendael mediators, onderhandelaars, diplomaten en leiders binnen maatschappelijke en politieke organisaties getraind en gecoacht in mediation en onderhandelingsvaardigheden. In deze projecten werkte ik nauw samen met of in opdracht van de VN, het Centre for Humanitarian Dialogue (HD) en instituties zoáls de Afrikaanse Unie en de EU. Daarna werkte ik als senior conflict preventie expert bij het Ministerie van Defensie en was ik daar verantwoordelijk voor het opstellen van nieuwe beleidskaders en daaruit volgende handelingsopties voor Defensie in Afrika voor de periode van 1-5 jaar. Tevens mocht ik meedenken over een nieuwe conflict sensitieve benadering en over militaire diplomatie binnen Defensie.

Ook heb ik als docent op de Universiteit van Amsterdam (UvA) jarenlang vakken onderwezen op het gebied van internationale dialoog, conflict resolutie en sociale ongelijkheid (sociale wetenschappen faculteit). En geef ik deze zomer een Academic Summer School op de UvA over ‘Addressing Conflict: Peacebuilding in Theory and Praxis’.

Nog steeds werk ik met peacebuilders van over de hele wereld. Echter, als gecertificeerd mediator en conflict & verander coach ligt mijn focus ook steeds meer op Nederland. Hier faciliteer ik (sociale) transformatieprocessen tussen mensen die tegenover elkaar staan en train ik mensen richting duurzame verandering en de skills die hiervoor nodig zijn. Insider Mediation training is daarbij een voortzetting van mijn werk dat ik in het het buitenland doe en voelt voor mij  als broodnodig in een steeds meer polariserend Nederland.

Het is mijn missie om de wereld meer CONFLICT WIJS te maken. Zodat men te midden van conflict meer bewust keuzes richting een win-win uitkomst kan maken. Niet alleen cognitief maar ook in verbinding met hart en lijf.

Ook interesse in Insider Mediation?

Schrijf je dan vandaag nog in om je plek te garanderen.

Wil je eerst meer informatie?

Bel me gerust op voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Ik ben telefonisch en via Whatsapp bereikbaar op 06-44874650, ik bel je binnen 24 uur terug.

Wil je weten wat anderen zeggen over Mediacio?
Kijk dan op de referentie pagina via de knop hieronder.

Referenties over Judith