Skip to main content
 

Mediacio

praktijk voor dialoog en mediation

Over Mediacio

Mediacio focust op het stap voor stap ontdekken wat je zelf belangrijk vindt bij het oplossen van het conflict en hoe je van hieruit andere keuzes kunt maken. Voor jezelf of in relatie tot anderen. Zo kun je stappen nemen om tot een oplossing te komen.

Als mediator bied ik verschillende mediation trajecten aan, coach ik mensen 1 op 1 of in een groep, maak ik conflict analyses en faciliteer ik groepsprocessen en dialoog. Door het stellen van vragen, het geven van nieuwe handvatten en het toepassen van verschillende methoden, help ik mensen weer met elkaar of met zichzelf te communiceren.

Lees meer

"Judith, dank je wel voor al je harde werk en al je support. Juist de verschillende methoden die je gebruikt gaven mij veel inzicht in hoe ik sterker in mijn schoenen kan staan.”

Diane, deelnemer groepsmediation

“Nu we ervaring hebben met mediation zouden we er sneller voor kiezen en niet zo lang proberen er zelf uit te komen. Het was zwaar maar een erg zinvol proces, dat erg geholpen heeft de relatie te herstellen.”

Deelnemer familie mediation

"Opeens kon ik me vooral op de inhoud focussen, omdat het proces door jou begeleid werd. Wat ik vooral mooi vond was hoe we allemaal onze inbreng hadden, het voelde als een gezamenlijk bouwen naar iets nieuws."

Pelle, deelnemer procesbegeleiding

"Ik vond de workshops goed opgebouwd, zowel de verschillende workshops tov elkaar als binnen 1 workshop (met goede afwisseling tussen (ontspannings)oefeningen, informatie geven, ervaringen delen. Knap hoe jullie met een onderling uiteenlopende deelnemersgroep om weten te gaan en daarbij iedereen ruimte en aandacht geven. Des te meer omdat het allemaal online ging: mooi dat je online een workshopsreeks weet neer te zetten waarbij je je als groep verbonden voelt met elkaar en samen leert en ervaringen deelt."

Deelnemer ACT Different workshopreeks
Meer referenties

Aanbod

Mediation

Een conflict met de ander hoef je niet alleen op te lossen. De hulp van een ervaren bemiddelaar kan helpen om same tot een duurzame oplossing te komen. Mediacio is gespecialiseerd in mediation bij familie conflicten, scheidingsmediation – met of zonder kinderen – , bemiddeling in interculturele geschillen en in groepsmediation.

Conflict coaching

Als je vast zit in een conflict situatie en je weet niet goed hoe je hier op jezelf uit moet komen, kan je conflict coaching inschakelen. Mediacio begeleidt mensen en organisaties om de dieperliggende oorzaken van conflict te ontrafelen. Dit doe ik in drie verschillende trajecten.

Dialoog facilitatie

Meningsverschillen of het niet op 1 lijn zitten kunnen de sociale samenhang in een team, in de buurt of op de werkvloer verregaand aantasten en het vertrouwen kan afbrokkelen. Om dit te herstellen is een bekwame procesbegeleider niet overbodig. Mediacio faciliteert  processen voor verschillende doelgroepen die in complexe situaties zitten.