Skip to main content

Dat is nu mogelijk met het programma ‘Conflict wijs handelen’ waarin je praktische handvatten krijgt aangeboden waarmee je het conflict recht kunt aankijken en ermee aan de slag kunt gaan.

Net als zoveel anderen voor je.

Ja, dit is wat ik zeker kan gebruiken!

Ik schrijf me alvast in via het contactformulier en ga vanaf maandag van start!

Doe het anders door Conflict Wijs te Handelen

Misschien heb je voor jezelf het gevoel dat je wel redelijk met conflict om kunt gaan. Ja, er zijn van die situaties waarin het niet altijd lekker loopt, maar je kunt er wel mee dealen. Je geeft er jouw draai aan en probeert er het beste van te maken.

Of je zit al een tijdje vast in een situatie waarbij je het gevoel hebt stuurloos te zijn. Je wordt geleid door wat er gebeurt en hebt er geen grip meer op. Emoties lopen hoog op en je merkt bij jezelf en de ander dat er niet meer goed te praten valt. Het escaleert meer en meer.

Vaak kun je de vastgelopen situatie wel aardig analyseren, maar je weet niet precies hoe hierin te handelen om er een andere draai aan te geven.

VRAAG 1
Hoe zeer je ook wel of niet vast zit in een conflictsituatie op dit moment, vraag jezelf eens af of je je echt bewust hebt aangeleerd hoe met conflict om te gaan?

VRAAG 2
Aangezien conflict iets is wat continue om ons heen gebeurt, zou je hier toch bepaalde vaardigheden voor moeten hebben aangeleerd om op een effectieve manier met zo’n lastige situatie om te kunnen gaan? Heb je die?

Want meestal is bij beide vragen het antwoord NEE!

Wist je dat ..

Meer dan 70 procent van de mensen die ik wereldwijd in mijn conflictprogramma’s heb getraind aangeeft dat zij in conflictsituaties vooral intuïtief handelen. Op hun gevoel mengen ze zich in hun of andermans conflict. Soms om hier voor zichzelf wat uit te halen, maar ook vaak om te helpen naar een oplossing te komen.

Zij hebben nooit op school of thuis geleerd:

 • hoe conflict ontstaat en op welke manieren je hiernaar zou kunnen kijken;
 • stil te staan bij hoe zij zelf door een conflict worden getriggerd en wat dat met hen doet;
 • te voelen in het lichaam welke impact conflict op je heeft en hoe je daarin lichamelijk weer de regie kunt terugpakken;
 • te reflecteren hoe zij zichzelf opstellen in conflict (eigen gedrag) en wat zij hiervan kunnen leren over zichzelf;
 • welke stappen ze kunnen zetten richting een vreedzame oplossing van een conflict.

Na het trainingsprogramma voelden zij zich meer zelfverzekerd en beter uitgerust om effectief op te treden in conflict en sociaal gedoe.

Met dit programma Conflict Wijs Handelen (CWH) leer jij ook hoe het anders kan. Tijdens de online modules leer je hoe je de inzichten uit het veld van conflict resolutie en de sociale psychologie zelf kunt toepassen in je eigen leven.

Wat kan je verwachten?

In deze self-paced cursus kun je op op je eigen tempo het programma volgen. Wat biedt het jou?

 • Het programma is opgebouwd in 4 modules, die elk uitleg geven via video’s, tekst, voorbeelden, verschillende theorieën uit de sociale psychologie, conflict studies en internationale betrekkingen.
 • Je gaat door middel van oefeningen met elk thema aan de slag, waardoor je meer inzicht krijgt in jezelf, de ander en het veld waarin je je begeeft.
 • Aan het eind van het programma heb je een stappenplan om stapsgewijs op een effectieve wijze met conflict om te kunnen gaan;
 • Ik ga je door middel van bewust ademen en lichaamsgerichte oefeningen meenemen in hoe jouw lichaam op stressvolle situaties reageert en je leert hoe je jezelf weer kunt kalmeren;
 • Je krijgt een certificaat als je alle lessen hebt doorlopen.

En zeker niet onbelangrijk:

 • Aan alle cursisten bied ik de kans om maandelijks in een live sessie / intervisie vragen te stellen over de theorie en de toepassing hiervan. Deze sessie zal steeds in de laatste week van de maand online plaatsvinden.

Hiernaast is alles nog eens op een rijtje gezet.

De vier modules zijn:

 • Wat is conflict en hoe kan ik dit beter begrijpen – hierbij krijg je modellen aangereikt waarin je je eigen sociale omgeving en/of conflict in kaart kunt brengen;
 • Mentaal: wie ben ik zelf in conflict en hoe reageer ik op de ander – we duiken hier in de sociale psychologie en conflict theorie en je krijgt oefeningetjes om mee te oefenen;
 • Wat heeft mijn centraal zenuwstelsel met de situatie waarin ik me begeef te maken en hoe reguleer ik stress signalen in mijn lichaam, zodat ik op een andere manier kan reageren op de buitenwereld;
 • En hoe kan ik mij effectief ten opzichte van de ander gaan gedragen – inclusief een stappenplan voor conflict resolutie.
Ja, ik kies bewust voor nieuwe tools aanleren!

Ik schrijf me alvast in via het contactformulier.

Wie ben ik?

Mijn naam is Judith van den Boogert en ik ben een conflict resolutie professional met 20 jaar ervaring in meer dan 25 landen, ter ondersteuning van groepen die vastzitten in (dodelijke) conflict situaties. Wereldwijd heb ik voor o.a. Instituut Clingendael mediators, onderhandelaars, diplomaten en leiders binnen maatschappelijke en politieke organisaties getraind en gecoacht in mediation en onderhandelingsvaardigheden. In deze projecten werkte ik nauw samen met of in opdracht van de VN, het Centre for Humanitarian Dialogue (HD) en instituties zoáls de Afrikaanse Unie en de EU. Daarna werkte ik als senior conflict preventie expert bij het Ministerie van Defensie en was ik daar verantwoordelijk voor het opstellen van nieuwe beleidskaders en daaruit volgende handelingsopties voor Defensie in Afrika voor de periode van 1-5 jaar. Tevens mocht ik meedenken over een nieuwe conflict sensitieve benadering en over militaire diplomatie binnen Defensie.

Ook heb ik als docent op de Universiteit van Amsterdam jarenlang vakken onderwezen op het gebied van internationale dialoog, conflict resolutie en sociale ongelijkheid (sociale wetenschappen faculteit). En mag ik deze zomer een Academic Summer School geven over ‘Addressing Conflict: Peacebuilding in Theory and Praxis’.

Nog steeds werk ik met peacebuilders van over de hele wereld. Echter, als freelance gecertificeerd mediator en conflict & verander coach ligt mijn focus ook steeds meer op Nederland. Hier faciliteer ik (sociale) transformatieprocessen tussen mensen die tegenover elkaar staan en train ik mensen richting duurzame verandering en de skills die hiervoor nodig zijn.

Ik help om onderliggende oorzaken van conflict en onrust bloot te leggen en hierover met elkaar het gesprek aan te gaan. Mijn skills als coach zet ik in door mensen – binnen bedrijven, families, in wijken en op scholen – hun sociale gedoe en de onderliggende triggers te laten doorvoelen met hulp van verschillende coaching methoden (ACT, NLP, Voice Dialogue, TA, ademwerk, focusing en andere). Zo komen mensen weer in hun kracht te staan om zelf naar oplossingen toe te werken.

Het is mijn missie om de wereld meer CONFLICT WIJS te maken. Zodat men te midden van conflict meer bewust keuzes richting een win-win uitkomst kan maken. Niet alleen cognitief maar ook in verbinding met hart en lijf.

Wat anderen zeggen:

Eerste reacties over de pilot:

“De aangereikte praktische methodes die ik ook al van je van een eerdere cursus kende, hebben me in deze korte tijd laten zien hoe dit ook echt goed samen met anderen te doen. Met inzicht in en respect voor elkaars belangen en behoeftes.

Judith, heel erg bedankt! De energie is fijn gaan stromen door het delen van jouw methodes én je enorme kennis en ervaring.“

 • A. van L.

Eerste reactie over de pilot

“Wauw, wat een mooie lessen die ik allereerst uit al je filmpjes haal. Om dan met simpele oefeningen ook nog zelf aan de slag te kunnen gaan, was lekker ‘back to basic’. Waar gaat het mij eigenlijk om?

Ik heb er veel van opgestoken.”

 • M. v. Delft

Eerste reacties over de pilot:

“Ik wist niet helemaal wat te verwachten, maar jouw enthousiasme werkt altijd aanstekelijk en ik weet dat je mooie programma’s neerzet. En inderdaad was het erg inzichtelijk en heb ik er veel van opgestoken. Vooral omdat het thuis toch zo nu en dan rommelt en ik eens kon gaan blootleggen welke dynamieken en motieven daar speelden.

Bovendien heb ik het aan durven kaarten, mede dankzij jouw stappenplan. Ik vond het toch spannend, maar het heeft echt dingen veranderd thuis.“

 • Bregje D.

Eerste reactie over de pilot

“Ik weet al veel van conflicthantering, maar vooral het lichaams bewuste in jouw training, daar wilde ik wel eens mee oefenen. Ik snap nu iets beter wat er in mijzelf gebeurt als ik ergens door getriggerd wordt.

Echt mooi, die kalmte die de ademhalingsoefeningen me brengen. Ik pas ze nu dagelijks toe. En ik zet nu regelmatig eerst de ‘pauze-knop’ aan voordat ik op een situatie reageer. Super handig.”

 • J.S. de Koning
Ik wil ook meer leren, ik schrijf me in!

Conflict Wijs Handelen
online programma

Schrijf je hier meteen in en krijg

t/m Valentijnsdag een mooie openingskorting

Pak die kans!

Normaal € 360,- maar afgeprijsd naar 180,- omdat ik dit voor iedereen toegankelijk wil maken.

Tot en met 14 februari geldt er een extra korting van €30,- en bied ik het gehele programma voor €150,- aan.

Altijd met levenslange toegang tot de lessen en een jaar lang input via de maandelijkse intervisie call.

 

Wauw, dit betekent dat JIJ voor iets meer dan de prijs van 1 coach gesprek al :

 • een heel trainingsprogramma altijd binnen handbereik hebt, met meer uitleg over conflict en voorbeelden die je inzicht geven in de dynamieken ervan;
 • meer over jezelf gaat leren door de vele oefeningen binnen het programma;
 • niet alleen cognitief aan de slag gaat maar ook meer gaat leren over en voelen met je lijf;
 • met het stappenplan zelf meer bewuste keuzes kunt maken zodat kunt bewegen richting het oplossen van jouw conflict of sociaal gedoe om je heen.
Ja, ik geef mezelf dit cadeau!

Ik schrijf me nu meteen in voor dit trainingsprogramma via het contactformulier hierboven.

“When we’re growing up there are all sorts of people telling us what to do when really what we need is space to work out who to be.”

- Elliot Page

“Education is the most powerful weapon which you can use to change the world."

- Nelson Mandela

“What you do makes a difference, and you have to decide what kind of difference you want to make.”

- Jane Goodall

“Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better.”

- Maya Angelou