Conflictcoaching

meer inzicht in de dynamieken achter het conflict

Kom in actie

Als je vast zit in een conflictsituatie en je weet niet goed hoe je hier zelf uit moet komen, kun je conflictcoaching inschakelen. Zowel individuen als organisaties worden hierbij begeleid om de dieperliggende oorzaken van een conflict te ontrafelen. De coaching kan, afhankelijk van het conflict, op drie verschillende manieren plaatsvinden.

 • Allereerst in persoonlijke coaching, waarbij we gaan kijken naar hoe je zelf in het conflict staat, welke terugkerende patronen je bij jezelf herkent en hoe je hier op een meer effectieve manier mee om kunt gaan.
 • Daarnaast geef ik de workshopreeks ACT Different, waarbij je online in 8 interactieve lessen leert om flexibel met obstakels om te gaan en te focussen op wat jij belangrijk vindt.
 • Tevens bied ik in meer complexere processen een gedegen conflictanalyse aan en adviseer ik wat er nodig is om tot positieve verandering te komen.
Bekijk het aanbodReferenties over Judith

Aanbod conflictcoaching

Conflictcoaching
persoonlijk

Er kunnen verschillende redenen zijn om Mediacio conflictcoaching in te schakelen. Misschien zit je op dit moment in een langslepend conflict in de prive sfeer – met je (ex)partner, (stief)familie en/of vrienden. Of wellicht heb je nare ervaringen in je werk, zijn werkrelaties bekoeld en weet je niet hoe je deze weer moet herstellen.

Hoe ga je dan met dit conflict om? Ga je de ander vermijden of wil je het liefst meteen de confrontatie aangaan? Wat doet de onzekere, onprettige situatie of uitkomst met je? Wil je dat de situatie verandert maar weet je niet goed hoe? Of misschien merk je bij jezelf dat je vaker in een situatie belandt waarin de ander jou niet begrijpt en dit spanningen oproept?

+ Lees meer
Bij Mediacio gaan we in een aantal coachingsgesprekken kijken hoe de situatie is ontstaan, hoe jij zelf in het in het conflict staat en op welke manieren je hier mee om zou kunnen gaan. Welke patronen zijn zichtbaar en wat kan en wil je daar mogelijk aan veranderen. Ook kunnen we er aan werken dat je je zekerder voelt om een bepaald standpunt aan te nemen ten opzichte van de ander(en).

Wil je meer weten over de aanpak, een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Neem hierover contact op

ACT Different - workshopreeks

Het leven kan mooi en uitdagend zijn, maar ook vol teleurstellingen. Zelfs als je het goed hebt, word je vaak in beslag genomen door negatieve gedachten over het verleden en de toekomst. Deze gedachten hebben invloed op je gemoedstoestand en je gedrag. De wisselwerking tussen dit alles kan je weerhouden om stappen te zetten die belangrijk voor je zijn. Of je doet juist dingen waarvan je weet dat ze op lange termijn niet goed voor je zijn.

Met ACT Different leer je hoe het anders kan. Tijdens deze acht interactieve workshops leer je hoe je de inzichten uit Acceptance and Commitment Therapy (ACT) kunt toepassen in je eigen leven.

+ Lees meer
Aan de hand van oefeningen, metaforen en jouw eigen voorbeelden leer je onder begeleiding van een gecertificeerde trainer de vaardigheden van ACT aan. Je gaat oefenen om stil te staan bij lastige gevoelens en bereid te zijn om zaken te accepteren die je niet kunt veranderen. Je onderzoekt je denk- en gedragspatronen en leert hoe je afstand creëert tot negatieve gedachten. Ten slotte ga je verkennen welke richting jij nu op wilt in je leven. Met behulp van ACT durf jij vervolgens de stappen te zetten die nodig zijn om deze richting in te slaan.

Kijk voor meer informatie op: www.act-different.nl

Neem hierover contact op

Analyse van complexe conflicten

Conflicten waarin meerdere partijen zijn betrokken zijn lastig te ontrafelen en het is moeilijk om er overzicht over te krijgen. Je hebt daarbij te maken met mensen die allerlei dingen denken, zeggen en doen in relatie tot elkaar. Je moet dan proberen het conflict te ontleden, want pas als dat is gebeurd kun je gezamenlijk stappen gaan zetten om de situatie te veranderen. Je moet hiervoor de dynamieken achter het handelen van mensen leren begrijpen.

Als je wilt dat een conflicterende situatie verandert, dan is het belangrijk dat de mensen binnen de situatie ook hun eigen handelen gaan bekijken. Zonder oordeel, gewoon hoe het is gelopen. Dit is niet makkelijk. Vaak wijst men toch met de beschuldigende vinger naar iemand anders. Maar daar los je het probleem niet mee op en je zoekt niet naar een duurzame oplossing voor de toekomst.

+ Lees meer
Er zitten verschillende lagen die blootgelegd moeten worden. Ook zijn er meestal patronen en manieren van communiceren die vaker voorkomen of relaties die onder druk staan. Een analyse moet leiden tot een advies waarbij het belangrijk is om te kijken hoe je gezamenlijk weer kunt groeien. Hoe relaties weer kunnen herstellen en de manier van communicatie versterkt kan worden.

Mediacio kan helpen zo’n analyse, van binnenuit en in samenwerking met alle partijen in het conflict, te maken.

Neem hierover contact op

De kosten op een rijtje

Ik bied verschillende coachingsdiensten aan, met verschillende tarieven. Hierbij een overzicht.

Individuele coaching voor particulieren 

 • Een kosteloze telefonische kennismaking is vrijblijvend
 • Intake van 1,5 uur, waarbij we gelijk aan de slag gaan: 100 euro, excl. btw
 • Volgende sessies: 80 euro per uur, excl. btw
 • Traject van 5 sessies, inclusief intake: 500 euro, excl. btw

ACT Different workshopreeks voor particulieren 

 • Een kosteloze telefonische kennismaking is vrijblijvend
 • Gratis introductieles
 • 8 workshops van 1,5 uur
 • In totaal 200 euro incl. btw (25 euro per les)
 • Het is de bedoeling dat je ze alle 8 volgt, zodat er een veilig groepsgevoel ontstaat.

 

ACT Different workshopreeks voor bedrijven 

 • Bel voor een kennismaking, waarin we kunnen bespreken hoe ik de ACT workshopreeks voor jouw bedrijf op maat kan aanbieden
 • Workshopreeks voor 6 – 10 mensen
 • 8 workshops van 1,5 uur of in andere vorm
 • Totaalpakket voor 2500 euro, excl. btw
 • Het is de bedoeling dat de groep aan het gehele traject meedoet zodat er een veilig groepsgevoel ontstaat.

Conflict Analyse 

 • Een kosteloze kennismaking is vrijblijvend
 • Mijn tarief is 90 euro per uur, excl. btw 

 

Neem contact op om te vragen wat ik voor jou kan betekenen