Skip to main content

"Wie heeft
mijn kaas
gejat?!"

Doorgrond het
conflict en word
een ster in
vredesbesprekingen

Voel jij al langer dat er in je team iets onder de oppervlakte sluimert?
Je collega’s reageren niet altijd aardig op elkaar en de samenwerking loopt stroef?
Voel je dat er iets speelt, maar dit wordt niet uitgesproken?
Maar je weet niet goed hoe je het gesprek hierover aan moet gaan, zonder dat iemand in je team zich beledigd voelt?

Juist dan is het fijn om enkele handvatten te hebben die jou helpen overzicht te creëren over de situatie en om in je eigen team leiding te nemen om deze onrust effectief aan te pakken.

Tijdens deze tweedaagse Masterclass ga je, in een kleine groep van maximaal 10 mensen, met conflict expert Judith van den Boogert intensief aan de slag om jouw conflict te ontrafelen en veranderingsstrategieën te ontwikkelen.
Ook duik je samen met persoonlijk leiderschapscoach Kiki Vreeling in interpersoonlijke dynamieken en leer je begrijpen hoe je dicht bij jezelf blijft ondanks de onderliggende stress.

Krijg grip op de complexe dynamiek van jouw conflict, reflecteer op jouw werksituatie en jouw rol hierbinnen en vul je toolbox voor op de werkvloer. Je gaat naar huis met een stappenplan dat jou helpt om het onderliggende probleem in je team aan te pakken, waarbij je ook collega’s betrekt richting een oplossing van de situatie.

In deze Masterclass oefen je met 

 • hoe jouw gedrag en dat van de ander gelinkt is aan het brein;
 • wat er gebeurt met dat brein in stressvolle en/of conflictsituaties;
 • lichaamsgerichte oefeningen jouw centraal zenuwstelsel te kalmeren zodat je bewust keuzes kunt maken;
 • het herkennen van conflictstijlen en hoe je hier invloed op kunt hebben;
 • het analyseren van conflictsituaties en mogelijke handelingsopties;
 • psychologische veiligheid en gespreksvoering;
 • je eigen overtuigingen, houding en reacties.

We koppelen hierin theorie aan de praktijk. Aan het einde van de training heb je een stappenplan waar je gelijk mee aan de slag kan.

Concreet

In deze Masterclass leer je aan de hand van oefeningen, concrete voorbeelden en onder begeleiding van Kiki en Judith verschillende conflict- en leiderschapsvaardigheden aan. Je neemt je eigen situatie onder de loep en analyseert wat er tussen jou en anderen gebeurt in conflicterende situaties. Je onderzoekt daarbij je eigen denk- en gedragspatronen en hoe jouw lichaam hierop reageert. Je krijgt een toolbox aangereikt om hiermee om te gaan.  Ten slotte ga je verkennen welke richting jij op wilt in jouw huidige situatie. 

Kiki en Judith delen daarbij de lessen die zij zelf uit tal van praktische vraagstukken in hun eigen adviespraktijk hebben getrokken.

Ja, ik meld me hierbij aan!

Ansje L. – Open University Nederland (over Judith)

“Ik ga helemaal geïnspireerd het nieuwe jaar in! Acht dagen goed aan het denken gezet over waar ik, samen met anderen, echt op wil focussen in het komend jaar.”

De aangereikte praktische methodes die ik ook al van je van een eerdere cursus kende, hebben me in deze korte tijd laten zien hoe dit ook echt goed samen met anderen te doen.Met inzicht in en respect voor elkaars belangen en behoeftes.

Judith, heel erg bedankt! De energie is fijn gaan stromen door het delen van jouw methodes én je enorme kennis en ervaring.“

Nienke Wind – onderwijsontwikkelaar Lunen (over Kiki)

“Als je als organisatie of team roerige tijden beleeft, kan het heel ingewikkeld zijn om te beschrijven waar je precies zoekende in bent, en waar je precies ondersteuning in nodig hebt. Gelukkig kwam Kiki op ons pad.

In de veelheid van dingen waar wij met elkaar tegenaan liepen, bracht zij structuur, focusen diepgang door heel geduldig laag voor laag met ons af te pellen en ons te helpen onszelf voorop te stellen. Heel fijn dat zij zich helemaal openstelde voor waar wij mee kwamen, en daar telkens heel flexibel in mee veerde. Daardoor hebben we echt stappen kunnen maken!”

Programma

Programma dag 1: 09.30 – 19.30 

De ochtend
Bij onrust op de werkvloer en zeker bij dreigend conflict is het essentieel om te begrijpen hoe deze situatie is ontstaan en op welke manieren je hier mee om kunt gaan. Daarom staan we in de ochtend stil bij de theorieën achter  conflict en krijg je inzicht in hoe een conflict verloopt. Ook kijken we naar reacties in en op elkaar in teams. Je komt er achter wat jouw voorkeursconflictstijl is en hoe je makkelijk kunt ontdekken wat de stijl van de ander is. Uiteraard gaan we aan de slag met tactieken en strategieën om de situatie te verbeteren.

Lunch
ZIIN verzorgt een uitgebreide lunch (biologisch) en er is tijd voor een wandeling op het landgoed.

De middag
In de middag komen jij en je brein centraal te staan. We staan stil bij wie je als mens bent en welke rol jouw brein heeft bij alles wat je doet. We kijken hoeveel invloed je zelf op je gedachten hebt, in hoeverre dit verandert tijdens stress en/of conflict en wat dit met jouw lichaam doet. Namelijk, jouw centraal zenuwstelsel speelt een grote rol bij het reguleren van emoties. Door middel van lichaamsgerichte oefeningen leren we de kalmte weer in ons lichaam te krijgen.

Meditatie
Aan het einde van de dag is er de gelegenheid om alles te laten bezinken tijdens een meditatiemoment georganiseerd door ZIN (dit is voor eigen keuze).

Diner
We sluiten de dag af met een heerlijk diner bij ZIN.

Programma dag 2: 09.30 – 16.30 uur

Ontbijt
Na een rustige nacht in je eigen privé kamer serveert ZIN je een uitgebreid ontbijt.

Meditatie
Er is de mogelijkheid om mee te doen met een ochtendmeditatie om in alle stilte je dag te beginnen (georganiseerd door ZIN).

De ochtend
In de ochtend gaan we met jouw casus aan de slag. Je leert aan de hand van handzame tools een conflictanalyse te maken waardoor je overzicht creëert over de verschillende dynamieken binnen de situatie. Zo ga je strategisch nadenken over je handelingsopties. We kijken naar welke overtuigingen er zijn over de context en welke actoren hier in actief zijn.

Lunch
ZIN zal een uitgebreide lunch verzorgen en je kunt een (stilte)wandeling maken op het landgoed.

Middag
Na de lunch gaan we concreet aan de slag met een stappenplan hoe je anderen met respect kan betrekken in het oplossen van de onderliggende dynamieken. We oefenen met het ‘open gesprek’: een manier om bespreek te maken wat er tussen jou en je collega’s speelt.

Resultaat
In twee dagen heb je de volledige basis van conflicttheorieën behandeld, heb je inzicht in de werking van het brein èn weet je niet alleen hoe te handelen maar heb je er ook mee geoefend.

Dit is wat je kunt verwachten

Kleine groepen

We houden de groep altijd klein (max.10 pers.) zodat er een veilige omgeving kan ontstaan om open te gaan exploreren en met elkaar na te denken over de eigen context.

Reflectie

Wij wisselen het doen van oefeningen, uitleg van de theorie er achter en het reflecteren op wat er gebeurde met elkaar af. Zo stapelen we het ene leermoment op het andere en kom je steeds een stap verder.

Interactief

We oefenenen met praktische vaardigheden en rollenspellen, met behulp van concrete modellen en lessen uit de praktijk. Zo ga je met een gevulde toolbox weer naar huis.

Innerlijke reflectie

Niet alleen actief aan de slag met elkaar, maar ook momenten van bezinning en innerlijke reflectie zijn in onze programma’s belangrijk. Zo kun je er achter komen waar je naar toe wilt bewegen.

Open met compassie

Iedereen heeft blokkades en pijnpunten die getriggerd worden bij stress en conflict. Er is ruimte om hier met compassie naar te kijken en deze triggers te gaan ontrafelen.

Samen

Wij hechten veel belang aan het groepsgevoel tussen mensen. Naast de training is er tijdens de lunches en het diner uitgebreid gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Ik doe graag mee!

En een prachtige locatie:
Kloosterhotel Zin, een lokatie die bijdraagt aan reflecteren  – op Landgoed Zin in Vught

Tarieven (excl BTW)

 • Tweedaagse Masterclass, incl. overnachting en diner,
  € 925,-  (excl. btw)
 • Maandag en dinsdag 13 & 14 mei – Landgoed Zin, te Vught
 • Woensdag en donderdag 13 & 14 november, Landgoedl Zin, te Vught

Bij de tweedaagse Masterclass is inbegrepen:
2x lunch,
1x diner,
1x overnachting in een privékamer,
1x ontbijt,
koffie en thee met versnaperingen.

Let op: er is maximaal ruimte voor 10 personen. We houden de groepen expres klein zodat er ruimte is voor reflectie, het leren van elkaar en voor een veilige setting waarin je kunt exploreren.

Annuleringskosten

Ben je bij nader inzien helaas verhinderd? Dan kun je tot twaalf weken voor aanvang van de Masterclass kosteloos annuleren.

Vanaf twaalf tot vier weken voor aanvang van de Masterclass betaal je 35% van de deelname kosten. Van vier tot twee weken voor aanvang van de Masterclass betaal je 60% van de deelname kosten. Pas daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Uiteraard kun je je altijd gratis laten vervangen door iemand anders. Let op: annuleren kan uitsluitend per e-mail.

Ja, ik meld me hierbij aan!

Over ons

Kiki Vreeling

Kiki is een ervaren trainer en coach op het gebied van persoonlijk leiderschap en teamdynamieken. Zowel voor professionals individueel als teams faciliteert ze programma’s waarin inzicht verkrijgen zodat ontwikkeling gebeurt centraal staat.

Door haar achtergrond van bedrijfskunde, consultancy en mindfulness/ boeddhistische psychologie kijkt ze op verschillende lagen naar processen en verschaft ze inzicht in hoe ons brein voor en tegen ons kan werken.

Ze heeft meerjarige ervaring in het ontwerpen van leer- en ontwikkeltrajecten in diverse organisaties en geeft les op business schools over verandering en mindful leiderschap. Op het laatste onderwerp deed ze onderzoek naar de invloed van bewustwording op leidinggeven. Haar klanten bestaan onder andere uit de Rijksoverheid en meerdere universiteiten.

Wil je meer weten over Kiki, kijk dan op www.kikivreeling.nl of op haar LinkedIn pagina.

Judith van den Boogert

Judith werkt bijna 20 jaar in het conflictveld als mediator, trainer, conflict coach en dialoog facilitator. Wereldwijd heeft zij mensen in conflictsituaties getraind en gecoacht in hoe zij met hun situatie om kunnen gaan en hoe hierin naar oplossingen toe te werken.

Voor Instituut Clingendael begeleidde zij internationale mediators, onderhandelaars, diplomaten en leiders binnen maatschappelijke en politieke organisaties in mediation en onderhandelingssituaties. Dit in opdracht van of in samenwerking met de VN, het Centre for Humanitarian Dialogue (HD) en instituties zoals de Afrikaanse Unie en de EU. Tevens gaf zij les op de Universiteit van Amsterdam en werkte zij een tijd als conflict preventie expert bij het Ministerie van Defensie.

In al het werk dat Judith doet helpt zij om onderliggende oorzaken van conflict en onrust bloot te leggen en hierover met elkaar het gesprek aan te gaan. Door middel van verschillende coaching methoden laat zij mensen hun sociaal gedoe en de onderliggende triggers doorvoelen. Zo komen mensen weer in hun kracht te staan om zelf naar oplossingen toe te werken.

Heb je vragen?

BEL OF MAIL ONS

06-44874650 (Judith)

06-29270404 (Kiki)

info@mediacio.nlkiki@ki2.nl

Of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie via het onderstaande contact formulier. Wij vertellen je graag verder over de Masterclass en kunnen jouw overige vragen beantwoorden. Je kunt natuurlijk ook alvast een kijkje nemen op de website van ZIN, de locatie waar de training zal plaatsvinden.