Skip to main content

Innerlijk Leiderschap

Leiderschapstraject / training / coaching

Intrinsiek leiderschap, wat is dat eigenlijk?
Als jij je innerlijke stem kunt horen én ernaar leert luisteren, dan wordt dat je leidraad. Je kunt keuzes maken ten opzichte van jezelf en je omgeving. 

Je hebt helder welke kant je op wilt in je leven of je baan en neemt beslissingen die in lijn staan met wie jij bent. Je volgt zelfverzekerd JOUW rode draad. Hoge verwachtingen en niet-helpende gedachten verdwijnen naar de achtergrond. Je laat je minder snel uit het veld slaan door conflict of dat wat anderen willen. En hierdoor houd je ruimte over om te genieten en op te laden.

Jij voert namelijk zelf de regie!

Leiderschap programma’s 

\In de drukte van alledag of bij een veeleisende baan is het soms lastig om dicht bij jezelf te blijven. Voor je het weet is er weer een tijd voorbij van doorzetten en ‘nog even dit afmaken’. Een periode waarin je maar doorgaat op je werkt en je jezelf wellicht afvraagt of dit hetgeen is dat je wilt doen. Een seizoen waarin je ook bewust aan je eigen droom had kunnen werken, hierin stappen had kunnen maken. Een leven had kunnen creëren dat echt bij je past.

Bij de leiderschapsprogramma’s van Mediacio in samenwerking met o.a. Take the Lead en anderen is er een duidelijk doel: je leert die cirkel te doorbreken.

Daarbij is het belangrijk om dit allemaal op jouw tempo te gaan doen. Er is ruimte, aandacht en tijd nodig om écht duurzame verandering teweeg te brengen. Maar wel met duidelijke stappen die je gaat nemen, waarin je je eigen keuzes en struikelblokken onder de loop gaat nemen.

Daarom biedt ik via Mediacio verschillende programma’s aan. Zodat je kunt aanvoelen wat voor jou het beste werkt qua energie en tijd en doelen die je jezelf stelt.

In al deze programma’s draait het in essentie allemaal om hetzelfde en maak je een ‘deep dive’ in jezelf en het veld waarin je je bevindt. Of het nou om de 1-daagse One Day Retreat, een in-company strategisch leiderschapsprogramma of het diepgaande 90-dagen Take the Lead programma is, jij leert weer op een andere manier naar jezelf en je omgeving te kijken en vanuit hier meer bewuste keuzes te maken. Zodat je dichter bij wie jij diep in de kern bent leeft.

Holistisch

Mediacio & Take The Lead werken vanuit een holistische visie: wil je verandering teweeg brengen, dan heb je een balans tussen emotie en ratio nodig, en een beleving daarvan in je lichaam.

Het hoofd neemt vaak de overhand, wanneer we iets willen leren. Daar gaan we gebruik van maken. Hoe kan je leren omdenken, ontdekken waar je de regie kan pakken en aanvaarden wat je niet kan veranderen? Daarbij is het belangrijk om je eigen patronen maar ook de omgeving waarin je opereert in kaart te brengen. Wat zijn de structuren waarin je je beweegt en hoe sta je hier tegenover. We gebruiken verschillende technieken uit Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) om je bewust te maken van je gedachtegang. Bovendien gaan we in op de verschillende leiderschapsstijlen, hoe jij in het veld beweegt en conflict resolutie methoden.

Maar het lichaam is de plek waar herinneringen en emoties voelbaar zijn, waarmee je nieuw gedrag kunt oefenen en kunt gebruiken om je proces te ondersteunen. Het is daarom essentieel om dat lichaam met je mee te nemen als je iets wil voelen en het mogelijk anders wil gaan doen. We gaan ademen, focussen, bewegen en voelen wat er in jou leeft, in stilte, op muziek en in de natuur. Kun jij horen wat je lichaam je te vertellen heeft?

Outdoor coaching brengt je in contact met de natuur, de verstilling en ontspanning die soms lastig te vinden zijn. Deze manier van coachen raakt je hart, daar waar je ziel huist, fluistert, droomt en verlangt. Het is ook een mooie plek voor rituelen, waardoor je de vier stappen die we gaan doorlopen (dromen, denken, durven, doen) echt gaat beleven.

Ga je mee op reis?

Wat biedt Mediacio aan?

Strategisch leiderschap op de werkvloer

Twee niveau’s van leiderschap

Als je spreekt over leiderschap gaat het over twee niveau’s van leiderschap. Allereerst innerlijk leiderschap, waarbij je kijkt hoe het met jou gaat en welke weg je momenteel volgt. De vraag is of jij jouw aannames durft uit te dagen en creatief na wil denken over de problemen waar je als leider mee te maken krijgt. Maar ook wie jij in de kern bent. Het gaat om durven reflecteren op hoe je wél gefocust kunt blijven op wat voor jou het beste werkt, te midden van je werk en je privé situatie. En ook om in  tezoomen op wie jij in de kern bent en wat dat betekent voor hoe je wilt werken en leven.

Daarnaast leven we momenteel in een overspannen en complexe wereld, waar grote uitdagingen op de loer liggen. Ook organisaties, zoals de organisatie waarvoor jij werkt, voelen de ongekende veranderingen die nu gaande zijn. Het is belangrijk om hier als organisatie niet je ogen voor te sluiten. Dit betekent dat als je hoog op de ladder staat jij hier ook mee aan de slag moet. Dit noem ik strategisch leiderschap.

Want hoe ga je als leider om met de dilemma’s die op je afkomen, zowel binnen als buiten je organisatie? Welke keuzes maak jij? En hoe krijg je de rest van de organisatie mee?

Leidende vragen

In de leiderschapsprogramma’s van Mediacio ga je aan de slag met de volgende vragen, gerelateerd aan jouw context:

 • Wat voor leider wil ik nu zijn, in dit stadium van mijn carrière en leven, en waarom?
 • Wat kan ik als leider dat niemand anders kan?
 • Op welke persoonlijke kwaliteiten kan ik bouwen om organisatorisch succes te leveren?
 • En staat dit ook in goede verhouding met de uitdagingen van deze complexe tijd?
 • Hoe kan ik mijn persoonlijke sterke punten inzetten om mijn teams te inspireren en mee te laten bewegen?

Zowel de Sustainable Development Goals (dichterbij huis gehaald) als de Inner Development Goals dienen als leidraad in dit programma.

"We need inner development for outer growth!"

Team member of Inner Development Goals

Framework

Iedereen kent de Sustainable Development Goals die in 2015 in een 2030 Agenda zijn gebundeld en door alle lidstaten van de Verenigde Naties zijn ondertekent. Dit plan biedt een gedeelde blauwdruk voor vrede en welvaart voor mensen en de planeet, nu en in de toekomst. Men voelt de urgentie. 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) staan centraal, die een dringende oproep zijn tot actie door alle landen – ontwikkelde en ontwikkelingslanden – in een wereldwijd partnerschap.

Ze erkennen dat het beëindigen van armoede en andere ontberingen hand in hand moet gaan met strategieën die gezondheid en onderwijs verbeteren, ongelijkheid verminderen en economische groei stimuleren – en dat alles terwijl we klimaatverandering aanpakken en werken aan het behoud van onze oceanen en bossen zijn opgesteld.

Je zult misschien denken, wat moet ik hiermee? Nou, hopelijk voel jij die urgentie ook. En voel je dat je ook die leider zou willen zijn om via jouw werk bij te dragen aan meer vrede en welvaart in de wereld.

Maar ken jij ook de Inner Development Goals? Hierbij wordt gekeken naar wat er nodig is qua vaardigheden en leiderschapskwaliteiten om deze doelen te behalen. De 17 doelen bestrijken een breed scala aan onderwerpen waarbij mensen met verschillende behoeften, waarden en overtuigingen betrokken zijn. Er is tevens een visie op wat er moet gebeuren, maar de vooruitgang langs deze visie is tot nu toe teleurstellend geweest. We missen de innerlijke capaciteit om met onze steeds complexere omgeving en uitdagingen om te gaan.

Deze training is daarom twee-ledig. Jij gaat allereerst ontdekken:

 • Welke thema’s voor jou belangrijk zijn richting een meer vredige en welvarende wereld voor iedereen.
 • Waar jij jouw steentje aan kunt bijdragen, want waar voel jij de urgentie?
 • Welke leiderschap skills en kwaliteiten kan jij gaan inzetten tot duurzame verandering?

Daarnaast maken we de tweede stap en gaan we kijken wat daar innerlijk voor nodig is. Het is namelijk niet gemakkelijk echte transformatie te creëren. Via de Inner Development Goals nemen we je mee in 5 subdoelen, zoals 1) je verdiepen in het Zijn en de relatie tot jezelf, 2) hoe je  een thought leader kunt zijn, 3) in hoeverre je echt om anderen en de wereld geeft, 4) hoe werk je samen met anderen en 5) welke stappen ga je nemen om werkelijk verandering te veroorzaken? :

Hiermee gaan we in het programma aan de slag. Zodat je daadwerkelijk met een actieplan naar buiten stapt waarmee je verandering – binnen en buiten jouw organisatie – kunt gaan brengen.

Ben jij ook zo toe aan verandering? En wil jij richting die leider groeien die je wilt zijn? Doe dan mee!

 • 5 dagen verdeeld over 5 maanden!
 • tussentijdse opdrachten om stappen te gaan zetten
 • persoonlijke groei via de inner development goals
 • en ontdekken hoe jij dat voorbeeld kunt zijn voor anderen.
Ja, ik ben geïnteresseerd in het programma.

Innerlijk leiderschap programma's in samenwerking met Take the Lead

"Het was een mooie ervaring. Ik heb persoonlijk weer veel geleerd over mezelf. Ik heb vaker programma’s voor persoonlijke ontwikkeling gevolgd en dan maak je kennis met de meest voorkomende oefeningen en theorieën. Deze training gaf meer verdieping. Vanuit een to-the-point stukje theorie daarna hands-on de diepte in."

Pauline B. - Strategisch adviseur Veranderprocessen (voorjaar ‘22)

90 dagen programma in persoonlijk leiderschap

Take The Lead en leef voluit!

In 90 dagen meer regie over jezelf en je leven.

Als je echt wilt gaan leven vanuit wie jij bent, dan is het belangrijk om te (her)ontdekken wat je diepste waarden zijn en deze te verbinden aan wat je denkt en doet. Daar gaat intrinsiek leiderschap om.

Maar hoe stap je uit je vastgeroeste patronen en wat doen die patronen eigenlijk voor je? Pieker je vaak? Voel je jezelf hierdoor beter of juist minderwaardig?

Steeds hetzelfde paadje bewandelen in je gedachten helpt je niet om het anders te gaan doen. We gaan een nieuw paadje aanleggen. In dit leiderschapstraject ga jij DOEN! Door te oefenen met jouw valkuilen, drijfveren en grenzen, maar ook door bewust te voelen, stil te staan en te vertragen, kom je bij JOUW essentie.

Dit traject is een interactieve leerervaring waarin je stappen gaat zetten in de richting van jouw dromen en hierbij ook actief de confrontatie aangaat met wat er mis gaat in het behalen daarvan. Door nieuwe vaardigheden, het herkennen van jouw signalen en het inzetten van de tools die bij jou passen.

Bewust hebben wij ervoor gekozen om je genoeg ruimte, aandacht en tijd te geven om écht duurzame verandering teweeg te brengen. Het is bewezen dat het gemiddeld 66 dagen duurt voordat nieuw gedrag een gewoonte is geworden. Daarom laten we dit programma 90 dagen duren.

Zo ervaar je de diepgang van een retreat in 3 live dagen, maar heb je de tijd voor integratie, reflectie en doorlopende ondersteuning door opdrachten, 1-op-1 coaching en online reflectiemomenten met de groep. Die combinatie maakt het mogelijk om te ontdekken, te vallen en weer op te staan en écht het nieuw geleerde gedrag vast te houden.

 • drie retreat dagen verspreid over het seizoen
 • wekelijkse opdrachten, meditaties en tools via een online leeromgeving
 • 1-op-1 coaching (2 coach gesprekken en een intake)
 • online reflectie momenten
 • de support van de groep

Een compact en intensief programma, met een holistische aanpak, en diepgaande duurzame verandering. Dus, wil je vrijblijvend meer weten, stuur een bericht via info@mediacio.nl.

Wie zijn jouw trainers?
Door een mix aan ervaringen en vaardigheden is Judith de samenwerking met Rosemarijn de Ruijter aangegaan in Take the Lead, zodat jij met hen beiden de geschikte trainers hebt om jou hierin te begeleiden. Dit is een compleet pakket met zowel persoonlijke ontwikkeling, communicatieve vaardigheden, profielschetsen, doelen stellen, als verstilling en vertraging.

Faciliteren van groei en bloei is ons vakgebied. Je bent welkom!

Lees hier meer over het 90 dagen programma Take the Lead

One Day Retreat

Tijdens de One Day Retreat onderzoeken we een hele dag wat jouw kracht is en hoe je in balans kunt blijven.

Hierbij komen de volgende vragen aan bod:

 • Welke uitdagingen kom je tegen in je leven?
 • Wat betekent tevredenheid voor jou?
 • Wat zou je anders willen doen?
 • Wat houdt je op dit moment tegen?

Stap voor stap ontdekken we waar jouw grenzen liggen en wat je nodig hebt om te groeien van stress naar tevredenheid.

Door middel van oefeningen uit onder andere Acceptance & Commitment Therapy en NLP onderzoeken we waar je momenteel staat en waar je naartoe wilt. Daarnaast werken we met de natuur, opstellingen, ademhaling, visualisaties en een lichaamsgerichte aanpak om dichter bij jouw essentie te komen en die te gebruiken om de regie te pakken in je leven.

Tijdens de dag is er volop ruimte om op adem te komen, worden we verwend door de keuken en de prachtige omgeving waarin we ons bevinden. De steun van de groep, de rustgevende omgeving en de expertise van de trainers werken daarbij verbindend en voedend.

Gedurende de dagen nemen we je, in een veilige omgeving, mee in oefeningen en helpen we je een toolbox samen te stellen waarmee je ook thuis dichter bij jezelf kan blijven. Zodat je aan het einde van de dag naar huis met een aantal praktische tools en oefeningen, om stevig te blíjven staan.

Dus .. laat je verbazen! Namelijk, in 1 dag kan al zoveel gaan schuiven en heb je een stappenplan om nieuwe richting te geven aan je eigen leven!