Skip to main content

Het leven kan mooi zijn, maar ook vol uitdagingen en teleurstellingen. Zelfs als we lekker in ons vel zitten, kan een sociale situatie je helemaal uit het veld slaan. Je weet niet goed te handelen en negatieve gedachten over jezelf en de situatie nemen jou op dat moment over. Er ontstaat ‘sociaal gedoe’ of ten minste, zo voelt dat voor jou.

Dit kan jou ervan weerhouden om stappen te zetten om de situatie in een bepaalde richting te sturen. Of je doet juist dingen waarvan je weet dat ze op lange termijn niet goed voor jou of voor jouw relatie met de ander zijn.

Misschien is deze training dan iets voor jou. 

Ademend je conflict beheersen

“Conscious breathing heightens awareness and deepens relaxation.”
– Dan Brule

In de drie-daagse workshop  ‘Ademend je conflict beheersen’ leer je je weer bewust te worden van hoe jij de dingen aanpakt bij ‘sociaal gedoe’ en oplopend conflict. Een belangrijk onderdeel hiervan is je ademhaling. Zeker wanneer je stress of conflict ervaart of als je bij jezelf een patroon ziet waarin je je snel onveilig voelt ten opzichte van de ander, dan is bewust leren ademen essentieel. Gezamenlijk met conflict hantering vaardigheden die je helpen jouw situatie te begrijpen en te gaan veranderen.

Dit ga je leren

Vraag je eens af welk adempatroon jij jezelf hebt aangeleerd in je leven. Ben je je hier bewust van? Jouw adempatroon zegt veel over jou. We gaan stap voor stap ontdekken hoe ademen voor jou werkt en hoe jij je ademhaling nog beter kunt benutten in je dagelijkse praktijk.

Ook gaan we leren hoe conflicten ontstaan en hoe je deze beter kunt begrijpen. En vooral, hoe jij zelf reageert op conflict. Dit heeft veelal te maken met triggers die bepaalde situaties bij jou oproepen. En met hoe jij geleerd hebt hiermee om te gaan. We maken daarmee we de link naar stressgerelateerde momenten, zoals een te grote workload, een conflict dat maar doorsluimert, of het steeds over je grenzen heen laten gaan door anderen.

In deze 3 dagen dalen we steeds dieper af in de gedrags- en denkpatronen die jij jezelf eigen hebt gemaakt.

 • Welke werken hiervan niet meer en zou je willen veranderen?
 • Hoe kan je hierbij in contact blijven met jezelf?
 • Hoe kan je je emoties reguleren wanneer je je in een stressvolle situatie bevindt?

Dit zijn enkele vragen die centraal staan, waarbij we gaan inzoomen op je adempatroon en het kunnen loslaten van stress via simpele oefeningen. We gaan daarnaast via de verbonden ademhaling werken aan waar jij vastloopt en wat je zou willen bereiken in je leven. We gebruiken daarin verschillende adem- en coach-technieken zodat je nieuwe inzichten over jezelf opdoet en de tools hebt om meer regie te nemen.

Praktische informatie

 • De training vindt plaats op woe 17, dond 18 en vrij 19 april 2024
 • De training heeft doorgang bij minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers
 • Koffie thee en een vegetarische lunch is inbegrepen bij de training
 • Prijs: 900 euro, excl. btw
 • Locatie: omgeving Amsterdam
 • Betaling geschiedt aan de hand van een factuur. Het volledige bedrag (€ 900,- excl. BTW) dient voorafgaand aan de training te worden voldaan.

Ik zocht juist naar een training die mij niet alleen wat over conflict zou leren, maar ook over wat er in mezelf gebeurt wanneer ik voel dat ik tegenover die ander sta. De oefeningen die ik van je geleerd heb zijn zo belangrijk. Ik pas ze echt vaak toe. Op mijn werk, maar ook thuis. Er is een rustmoment ontstaan waaruit ik kan reageren hoe ik dat het liefst zou willen.

Mijntje W., HR-consulent

Methoden: de basis van deze training

In de training worden verschillende methoden gehanteerd die jou helpen bij jezelf in kaart te brengen wat je anders zou kunnen doen. Hierbij licht ik drie van deze methoden nader toe.

Ademwerk

Door op verschillende manieren te gaan ademen raak je meer verbonden met je lichaam. Bewust ademen kan, zonder hierover te hoeven praten, oude patronen aanraken. Je mag hier doorheen ademen en daardoor een stukje helen. Hiermee is ademcoaching een zeer effectieve healingmethode.

Jouw adem is onlosmakelijk verbonden met hoe je bent en waar je bent op dit moment. Want de manier waarop je ademt heeft een enorme impact op hoe je in het leven staat. Als je stress ervaart en met conflict geconfronteerd wordt, dan kan het zijn dat je regelmatig je adem inhoudt. Dit heeft enorme gevolgen voor je lichaam, fysiek, mentaal en emotioneel.

Door weer bewust te gaan ademen en je eigen adempatroon te gaan herkennen, kan je jezelf ondersteunen wanneer je je in een stressvol moment of periode bevindt.

ACT

ACT staat voor acceptance and commitment therapy. Het is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van training die je helpt te accepteren wat er is en te doen wat jij belangrijk vindt. ACT is opgebouwd uit zes kernprocessen, die er allen toe bijdragen dat je je veerkracht vergroot en flexibeler kunt omgaan met de belemmeringen in je leven (acceptance). ACT kan helpen wanneer je last hebt van:

 • Onzekerheid, angst of conflicten
 • Vermoeidheid, somberheid of pijn
 • Stressgerelateerde klachten

Daarnaast is ACT ook bewezen effectief bij het vergroten van je welbevinden wanneer je geen specifieke klachten hebt. ACT laat je namelijk stilstaan bij wat voor jou belangrijk is in het leven en hoe je stappen kunt zetten in die richting (commitment).

Conflict hantering

Conflict of sociaal gedoe sijpelt zo vaak door in ons dagelijks leven. Door dieper in de theorie van conflict te duiken en te begrijpen hoe sociaal gedoe ontstaat, kan je met jouw context aan de slag. Want de manier waarop jij naar stressvolle momenten tussen jou en de ander kijkt, verklaart veel van hoe je hiermee omgaat.

In deze training zullen we op verschillende manieren conflict voorbeelden in kaart brengen, zodat jij deze kunt toepassen op je eigen situatie. Door middel van oefeningen kijken we naar wie jij bent in conflict en welke conflictstijlen er allemaal zijn. Hoe reageer je op conflict en hoe doet de ander dat?  Welke rol neem jij aan en wat zou je anders kunnen doen? Ook gaan we kijken hoe jij, door dichtbij jezelf te blijven, over lastige dingen het gesprek aan kunt gaan en ga je naar huis met een stappenplan.

Polyvagal theorie

Wanneer je in de stress schiet of wanneer je je in een lastige situatie bevindt, reageert je lichaam hierop. Je lichaam detecteert een onveilige situatie, waardoor je autonome zenuwstelsel ontregelt raakt. Je kunt dan in de welbekende fight – flight – freeze modus schieten. De Polyvagal theorie en methode leert je meer over de werking van jouw autonome zenuwstelsel en kan je helpen om bewust veranderingen in de reacties van jouw lichaam aan te brengen.

Als je de reacties van je lichaam kent en beter bestuurt, gaat er andere informatie en energie naar jouw hersenen. Je leert in deze training de basis van deze zelfregulatie. Zodat je vanuit een gedereguleerd moment weer terug kunt veren en weer de connectie kunt maken met jezelf en de mensen om je heen.

Ik meld me direct aan!

Mocht je vrijblijvend advies willen over of deze training ook aansluit op jouw situatie, vraag dan via het contactformulier een gesprek aan.
Of neem telefonisch contact op via +31644874650.